Sanatate

Ce este Aparatul cu Aerosoli

In ultimul deceniu, folosirea unui aparat cu aerosoli a fost din ce in ce mai raspandita. Acest lucru sa datorat, in mare, cresterii pacientilor cu afectiuni respiratorii, in special cu astm si mai ales in randul copiilor.

Astmul se defineste ca fiind o imflamatie la nivelul plamanilor. Afecteaza bronhiile si le ingusteaza. Aceasta afectiune este tratabila prin administrarea de medicamente. La unii copii s-a observat ca aceasta afectiune, in timp trece de la sine.

Astmul si atacurile asmatice pot fi controlate cu medicamente bronhodilatatoare, care au ca efect dilatarea bronhiilor. Ca medicamentul sa-si faca efectul trebuie administrat direct in plamani, deci trebuie inhalat. Folosind un aparat cu aerosoli (cunoscut si sub numeled e nebulizator), este una din metodele prin care medicamentul poate ajunge direct in plamani.

Medicamentele pentru astm sunt lichide, iar pentru a putea fi inhalate trebuie transformate in particole foarte fine, in vapori. Aparatul cu aerosoli  este un mecanism electronic prin care acest lichid este transformat in vapori.

Aparatele cu aerosoli se gasesc in mai multe tipuri, dar recomandat pentru un pacient care sufera de astm, este cel portabil. Avand un nebulizator portabil, pacientul isi poate continua tratamentul oriunde merge. De asemenea exista aparate cu aerosoli care dozeaza medicamentul si regularizeaza debitul vaporilor in functie de respiratia pacientului, pentru a se asigura o administratie corecta, fara a se pierde din medicament.

Desi aparatele cu aerosoli se pot cumpara din foarte multe locuri si fara o prescriptie medicala, este recomandat ca inainte de folosirea acestuia sa se consulte un medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.