Uncategorized

4 ierburi pentru plamani

Sistemul respirator este format dintr-o succesiune de organe care sunt responsabile pentru alimentarea organismului cu oxigen si eliminarea dioxidului de carbon.  Pentru a simplifica termenii, sistemul respirator are functii multiple care include ventilatia primara a plamanilor, extragereaoxigenului din aer precum si transferul acestuia in sange, eliminarea vaporilor de apa si a dioxidului de carbon si mentinerea bazei de acid din sange.  Prin urmare, mentinerea unei functii respiratorii sanatoase este o necesitate.

Patru dintre cele mai bune plante pentru sistemul respirator si pentru plamani

Podbalul: aceste ierburi sunt cunoscute de sute de ani pentru capacitatea lor de a intari plamanii. Podbalul functioneaza prin curatarea surplusului de mucus prezent in tuburile bronsice si plamani. Ajuta la calmarea membranei mucoase din plamani si s-a dovedit sa fie foarte eficienta in tratarea bronsitei, tusei, astmului si a altor astfel de afectiuni pulmonare. Aceste ierburi pot fi administrate in forma de tinctura sau se poate face un ceai din ele.

Lumanarica: frunzele si plorile acestei plante sunt folosite pentru a produce extracte naturale care ajuta la intarirea plamanilor. Aceasta planta este folosita de majoritatea practicienilor de tratamente naturiste pentru curatarea mucusului prezent in exces in plamani, reducerea inflamatiei din tractul respirator si curatarea tuburilor bronsice. Aceasta planta poate fi folosita ca si tinctura sau se poate face ceai din ele. Pentru prepararea ceaiului se adauga o lingurita de lumanarica uscata la o ceasca de apa fiarta. Aceasta este una dintre cele mai eficiente plante pentru sistemul respirator si pentru plamani.

Schinduful: aceste seminte contin alcalizi, uleiuri volatile, flavonoide, saponine si componente mucilaginoase. Schinduful a fost folosit ca un condiment indian timp de foarte mult timp si contine, de asemenea, beneficii nenumarate de sanatate. Asa cum au aratat si studiile, aceaste plante au beneficii in sprijinirea relaxarii naturale, in special relaxarea muschilor bronsici. Aceasta planta este, de asemenea, in aliment extraordinar care ajuta la mentinerea unei functii pulmonare sanatoase.

Radacinile de Iarba Mare: aceasta iarba face minuni si actioneaza ca un tonic respirator, care ajuta la accelerarea procesului de recuperare pentru infectiile pulmonare lente. Aceasta planta este edosebit de benefica pentru afectiunile respiratorii care contin secretii excesive bronsice, inclusiv pentru bronsita, si iritarea bronhiilor si a traheei, din care rezulta o tusa persistenta si iritabila. Aceasta planta exercita o actiune expectoranta calmanta. De asemenea, functioneaza ca un astrgigent pentru reducerea mucoasei in exces. Radacina de Iarba Mare actioneaza atat ca un diaforetic si un diuretic. Pentru rezultate cat mai bune, se bea un amestec mixt cald din aceasta planta pentru a induce transpiratii dar si pentru a reduce febra. De asemenea, aceasta este una dintre cele mai bune plante pentru sistemul respirator si pentru plamani.

Bucurativa de beneficiile oferite de aceste plante pentru a duce o viata lunga si sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.