televizoare Smart
Stiinta si Tehnica

Smart TV, dispozitivul viitorului

televizoare SmartCine s-ar fi gandit in urma cu 10-15 ani ca televizorul va fi atat de mic si totusi atat de conectat la tot ce se intampla in jurul sau? Faptul ca ecranul a devenit din ce in ce mai subtire nu a facut decat sa aduca si un progres tehnologic greu de anticipat in trecut. Iar una dintre principalele realizari in acest domeniu este functia Smart. Acum, cel mai bun televizor Smart poate sa egaleze orice dispozitiv inteligent si se poate conecta cu orice alt aparat din casa. Insa televizoarele smart si-au lasat atat de mult amprenta in existenta noastra? De asemenea, care este viitorul lor si cum ne vor influenta ele in continuare?

O casa in care fiecare aparat este conectat

In ziua de astazi, televizoarele cu tub catodic sunt pe cale de disparitie. Ele nu se mai gasesc in magazinele mari si locul le-a fost luate de cele LCD sau LED. Nici acestea nu sunt toate smart, dar cele mai multe dintre ele sunt. De fapt, pana in 2018 (adica in curand), piata va fi ocupata in proportie de 80 % de televizoarele inteligente. Poate ca la noi in tara proportia va fi ceva mai mica, dar la nivel global asa se va intampla.

Si totusi, multi afirma ca televizoarele smart nu au avut un impact atat de mare pe cat ar fi anticipat specialistii. Asta pentru ca oamenii continua sa le foloseasca doar pentru a vedea imagini pe ele. Da, desi acestea au ajuns la un nivel la care nimeni nu si-ar fi imaginat, televizoarele raman pentru filme, emisiuni si sport si nu au devenit chiar centrul multimedia al familiei. Chiar si cand este vorba despre transmisiile online, oamenii tot YouTube si Netflix prefera, nu miile de aplicatii disponibile astazi pe aceste televizoare.

Care este viitorul unui televizor smart

Acum ai la dispozitie aplicatii pentru invatare, de calatorii, retele sociale, retete de gatit, muzica si multe altele. Si totusi, de ce nu sunt ele chiar atat de folosite? In primul rand, pentru ca nu exista instrumentele necesare pentru a le controla. Telecomanda universala cu care vin foarte multe televizoare e ok, dar nu la fel de buna ca un mouse si tastatura. Iar acestea reprezinta o investitie in plus.

Salvarea poate sa vina de la telefoanele mobile si tablete. Producatorii de televizoare si de aplicatii lucreaza din ce in ce mai des la crearea unor aplicatii care sa iti permita sa controlezi televizorul cu ajutorul dispozitivului mobil. Este simplu si intuitiv si nu te costa nimic in plus, intrucat ai deja un smartphone.

De fapt, Samsung isi doresc ca pana in 2020, toate aparate scoase de ei sa poata fi conectate unele cu altele. Asta include si televizoarele, iar cu viitoarea trecere la reteaua 5G, totul va fi posibil. Asa ca mai avem foarte putin de asteptat pana cand oamenii vor aprecia si mai mult cele mai bune televizoare smart. Nu inseamna ca trebuie sa devenim dependenti de ele, dar e bine de stiut ca pot sa ne ofere mai multe decat credem in acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.