Uncategorized

Doua zile in Roma

Dupa cum prea bine stie toata lumea, ne-am tirat in Italia si acum suntem pusi pe vizitat si experimentat un pic din viata celor ce zic “mama mia!”. Duminica am ajuns in Firenze, iar marti ne-am decis sa mergem la Roma. Am luat un tren ce costa 17 euro de persoana si am facut un drum de 4 ore pana la Roma-Termini.

Am ajuns marti cam pe la ora 13:00 si ne-am deplasat pe jos de la gara pana la hotelul unde trebuia sa petrecem noaptea. Psaico a dat drumul GPS-ului si am pornit spre hotelul numit “BB Colosseo”, insa cine ar fi stiut ca era exact langa Coloseum, adica il vedeam de pe geam daca scoteam capul. Foarte tare, pentru ca nu ne asteptam la asta. De fapt acest “hotel” era un apartament cu 4 camere, ce se dadea pentru inchiriere turistilor, la un pret foarte convenabil pentru locatia pe care o avea: 43 de euro pe noapte era camera, plus mic dejun.

Omul care se ocupa de afacerea asta e un italian simpatic, tanar, cu o prietena romanca din Baia Mare care ii spune mereu “iubi” si se supara pe el daca fumeaza. El ne-a dat cateva tips-uri pe unde sa mancam si ce sa vizitam intr-o zi si ce sa vizitam in a doua.

Dupa un dus necesar ne-am pornit spre o terasa ca sa mancam o pizza ca la mama ei acasa…nu a fost cea mai buna dar la foamea pe care o aveam, a mers. La ora 4 aveam intalnire la gura de metrou de la Coloseu cu o prietena de a mea stabilita acolo, Bianca, iar la 4.30 cu Adi si Dora. Dupa cafeluta si cateva tigari cersite de la Adi si Bianca (incerc sa ma las) am plecat sa vizitam cate ceva..

Am trecut deci pe langa Coloseu si Areo di Tito, Palatul Vittoriano, Fontana di Trevi, Piazza del Popolo, am ramas la un Bacardi Breezer in Pincio, apoi am trecut fluviul Tevere si am trecut pe langa Piazza del Tribunal si Castelul Sant’ Angelo (l-am vizitat a doua zi inauntru).

Toate astea le-am vazut destul de in mare viteza, iar deplasarea a fost la pas… Macar am apucat sa vad o gramada de tipi eleganti si sarmanti, reduceri la toate magazinele, cladiri cu o arhitctura grozava!

Seara am cazut lati iar de dimineata am luat-o de la capat. Am mers la Vatican cu gandul sa vizitam Basilica San Piedro, doar ca nu m-au lasat sa intru din cauza rochitei mele scurte…:(…anyway, am intrat totusi la Muzeul Vatican, care este imens, iar pentru 15 euro intrarea, merita din plin. Pe langa faptul ca ai ocazia sa vezi mumii si artefacte din Egiptul Antic, poti sa treci prin toate etapele istorice ale romanilor si mai tarziu, ale italienilor. Tot traseul prin muzeu concluzioneaza cu divina Capela Sixtina, pictata de Michelangelo.

Dupa muzeu am mai mers la Castelul Sant’Angelo ( e ca un labirint spiralat), Piazza Navona, Pantheonul, Columna lui Traian, Mercati Traianei si Arco di Constantino.

Dupa doua zile de mers non stop si vizitat intensiv, am avut impresia ca eram acolo de 5 zile. Data viitoare vom vizita ce ne-a mai ramas din acest oras superb si incarcat cu istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.