Uncategorized

Note de An Nou- concert Notes&Ties

Cu ceva timp în urmă, un fost coleg de muncă  mi-a propus o colaborare pe Social Media pentru a putea promova un concept de evenimente, Notes&Ties, ce reprezintă o serie de concerte private pentru mediul de afaceri şi cadrele universitare, care are ca şi scop final sprijinirea tinerilor muzicieni de la Academia Gheorghe Dima.

Am acceptat şi a venit momentul evenimentului Note de An Nou, care a avut loc aseară, 16 ianuarie, la ora 20:00 şi a fost primul concert de muzică simfonică transmis live pe Internet, pe binecunoscutul canal, Trilulilu.

Experienţa de aseară nu am putut să o compar cu nimic, deoarece, încă de la primele acorduri, am simţit fiori iar pe parcursul concertului, stilul a fluctuat de la meditativ, ludic, sobru sau petrecăreţ. Nu a fost un concert rigid, cum s-ar fi aşteptat multă lume, ci orchestra a interacţionat cu publicul, în mod special , tânărul dirijor Vlad Agachi.

O altă stea în devenire ce a performat şi  ne-a încântat auzul, a fost  Ana Torok, o tânără violonistă.

Ce m-a bucurat enorm, a fost partea în care publicul aplauda sincronizat sau fredona pe diferitele piese cântate de către orchestra Notes&Ties.

În pauza dintre cele două parţi ale concertului am avut parte de o mica degustare de vinuri oferită de Cramele Recas, brânzeturi italieneşti şi mâncare picantă de la Indigo. În timp ce mâncam, am fost întreţinuţi de către un solist, Aldo, şi un saxofonist, care la început mi-au părut un pic că forţează lucrurile, dar spre sfârşit, toată lumea fredona şi se bâţâia pe muzica lor.

Finalul concertului a fost demenţial, deoarece unul dintre membrii orchestrei s-a strecurat pe o uşa şi a apărut îmbrăcat în instalator, performând împreună cu ceilalţi, cântând la 2 ciocane şi 2 nicovale.

S-a aplaudat mult, toată lumea s-a simţit grozav şi sper că voi participa şi la celălalte 3 ediţii care se prevăd pentru acest an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.