frigidere mici
Stiinta si Tehnica

Frigidere mici: caracteristici si utilitate

Este greu de imaginat viata fara un frigider, oricat de mic ar fi. Chair si pentru persoanele singure sau un cuplu. Tocmai de aceea, s-au inventat figiderele mici, acestea fiind axate chiar pe acest tip de nevoie. De ce sa achizitionati un frigider cu o capacitate mare, pe care sa nu folositi suficient, cand puteti avea un frigider mic, practic si care sa acopere fix nevoile dumneavoastra. Tipurile de frigidere mici trebuie sa aiba functii utile si sa nu consume mult, chiar daca nu au o capacitate mare de depozitare.

Indicatorii de baza ai tipurilor de frigidere mici

Un aspect important de mentionat despre modelele de frigidere mici este acela ca trebuie sa detina neaparat un termostat reglabil. Acesta ajusteaza temperatura in functie de dorintele dumneavoastra. Termostatul nu este altceva decat o rotita de care va trebui sa invartiti pentru a ajunge la temperatura corepunzatoare, aceata fiind marcata de cateva cifre.

Totodata, orice frigider mic trebuie sa ofere posibilitatea de a aranja si regla rafturile in functie de nevoi. Mai exact, atunci cand dispuneti de un vas mai mare, trebuie ca frigiderul sa va ofere posibilitatea de a inlatura un raft pentru a face loc vasului respectiv.

O trasatura importanta de precizat este volum pe care il au acestea tipuri de frigidere. Se considera faptul ca modelele de frigidere care au un volum sub 100 l, sunt vazute drept frigidere mci. De exemplu, sunt frigidere care dispun de un volum incepand cu 50 l, acestea fiind indicate pentru strictul necesar al unei persoane singure. Insa, modelele variaza, astfel ca, se gasesc si modele care au volum de 90 l, fiind mai potrivit pentru un cuplu, in vederea pastrarii alimentelor de baza. Frigiderul este utilizat non stop, tocmai de aceea, dezvoltarea bacteriilor nu va intarzia sa apara. Astfel, este necesar ca frigiderul sa includa si garnitura antibacteriana, intrucat va impiedica formarea bacteriilor, care pandesc la tot pasul, mai ales cand vine vorba de alimente.

frigidere mici

Frigiderul minibar si frigiderul incorporabil

Un frigider mic se amplaseaza usor, intrucat nu are nevoie de mult spatiu, este practic si nu consuma mult curent electric. Practic, este vorba despre o alegere care merita facuta. Din categoria frigidere mici face parte si tipul de frigider minibar. Este potrivit pentru pastrarea bauturilor, fiind necesar cand invitati prietenii pe la dumneavoastra sa vedeti un film sau un meci, dar si pentru pastrarea inghetatei. Acesta se poate amplasa usor, chiar si in sufragerie, fapt ce va insemna un acces mai usor. De asemenea, acesta este folositor si pentru studentii care se muta la camin si nu dispun de un astfel de aparat electrocasnic in camera lor. Nu ocupa mult spatiu, este util, fiind exact ceea ce trebuie.

Frigiderul incorporabil este o alta optiune pentru cei care isi doresc sa achizitioneze un frigider mic. Pentru a-l putea aseza in spatiul potrivit, trebuie sa tineti cont de dimensiunile sale, un astfel de frigider avand in general, o latime standard de 54 cm. Acesta poate avea o capacitate de 50, 90 sau 100 l, mai mare sau mai mica, in functie de necesitati, alegandu-l pe cel potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.