terapia cu ventuze
Masaj si relaxare Sanatate

Terapia cu ventuze, o metoda alternativa plina de avantaje

Durerile musculare, raceala sau probleme de digestie pot avea o rezolvare comuna, desi una la care destul de putini oameni s-ar putea gandi din prima. Mai exact, terapia cu ventuze ar fi raspunsul perfect la toate aceste probleme, sau cel putin asa spun specialistii care se ocupa de o astfel de interventie alternativa si complementara. Terapia cu ventuze exista de mii de ani, dar niciodata nu a fost la fel de populara pe plan global asa cum este acum. Care este secretul ei? Secole de practica si o tehnica non invaziva care nu propune niciun risc pentru sanatate.

Terapia cu ventuze, prezenta in China antica, dar si in Gracia

Originara din China, aceasta tehnica s-a raspandit pe tot continentul si a ajuns si in Gracia. Chiar Hipocrate era un aparator al ei. Astazi a capatat notorietate pentru ca foarte multe vedete o folosesc.

terapia cu ventuze

In mare, aceasta presupune utilizarea unor ventuze din sticla, aplicate pe spatele persoanei. Ventuzele au rolul de a crea un gol de aer care pune sangele in miscare si scoate toxinele din corp. In urma utilizarii ventuzelor pielea ramane rosie, dar acesta este un efect normal si total lipsit de riscuri. Exista mai multe tehnici de aplicare a ventuze, cea mai populara fiind cea prin care ele sunt incalzite, pentru ca aerului sa fie eliminat mai usor. De asemenea, unii practica terapia umeda, care necesita si ranirea superficiala e pielii pana la aparitia sangelui, dar aceasta forma este mai rara.

Cateva beneficii de care trebuie sa tii cont

  1. Una dintre cele mai comune probleme ale oamenilor care apeleaza la terapia cu ventuze este durerea cronica. Si intr-adevar, studiile arata ca terapia cu ventuze ar fi de ajutor in acest caz. Aceasta relaxeaza musculatura si reduce durerile. Alti autori spun ca efectele apar si datorita caldurii aplica pe zona dureroasa. Cert este insa ca rezultatele apar, asa ca terapia cu ventuze poate fi o completare utila la ceea ce iti recomanda medicul.
  2. Aplicarea ventuzelor are rolul de a aduce mai mult sange in zona respectiva, de unde apare si inrosirea zonei. Insa acest lucru duce si la relaxarea musculatorii, astfel incat intreg organismul incepe sa se simta mai bine. Uneori, terapia cu ventuze este recomandata si in cazul depresiei sau anxietatii, chiar a insomniei, pentru ca relaxarea duce la reducerea efectelor unor astfel de afectiuni psihologice.
  3. Imbunatatirea circulatiei poate conduce si la eliminarea acneei, a celulitei sau a inflamatiilor pielii. Astfel, toate aceste mecanisme par a fi legate intre ele, asa ca o simpla sedinta de utilizare e ventuzelor poate aduce numeroase avantaje.
  4. Trateaza raceala si gripa si accelereaza videcarea. Unul dintre principalele efecte ale ventuzelor este eliminarea toxinelor din organism. Sangele si limfa vor circula mai usor si vor grabi vindecarea
  5. Rezolva durerile aparatului digestiv. Multi practicieni spun ca efectul se datoreaza in principal relaxarii oraganismului. Odata eliminate tensiunea si stresul, digestia va functiona mai usor, chiar si in cazul celor care au probleme cronice din acest punct de vedere. Dar asta nu inseamna ca tratamentele medicale ar trebui trecute cu vederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.