Sanatate

Cupa pentru menstruatie- Simte-te bine in pielea ta

Multe femei care folosesc cupele menstruale, se simt foarte confortabil. Ele considera ca menstruatia este o parte naturala a vietii lor, si uneori chiar uita de ea. Femeile constientizeaza ciclul menstrual mult mai bine atunci cand isi vor da seama ca sangerarea este una mult mai mica decat se asteapta.

Ai incredere in cupa menstruala

Aceste cupe menstruale sunt potrivite pentru orice varsta. Motivul este ca vaginul este extensibil si este format din tesuturi si muschi foarte flexibile. Important este ca aceste cupe menstruale sa fie purtate numai pe perioada ciclului menstrual. In niciun caz, nu se vor folosi cupele menstruale ca metode de protectie impotriva unei sarcini. Acestea nu protejeaza nici impotriva bolilor cu transmitere sexuala, pentru ca ele sunt puse direct inaintea canalului vaginal. Inainte de contact sexual, cupa menstruala trebuie sa fie extrasa, deoarece exista pericolul ca barbatul sa se raneasca.

Exista insa si anumite situatii cand cupa menstruala nu se va folosi, si anume: cand exista infectii vaginale trebuie sa asteptam pana cand acestea sunt complet vindecate si abia dupa aceea o vom putea refolosi; daca ai avut o candidoza vaginala, atunci trebuie sa arunci aceasta cupa menstruala, adica sa nu o mai refolosesti, pentru ca ciupercile nu sunt omorate in totalitate prin fierberea cupei.

Cupa menstruala reutilizabila

Este foarte important de stiut ca aceste cupe menstruale sa nu fie folosite cand se vor prescrie medicamente vaginale. Anumite medicamente, ca de exemplu supozitoarele vaginale impotriva candidozei, care contin anumite substante, iar aceste substante se pot impregna iar astfel vor strica siliconul. Chiar si in aceasta situatie, cupa menstruala se va arunca.

Femeile care au nascut si sunt in faza sangerarilor post-natale nu trebuie sa foloseasca aceste cupe menstruale. Inainte ca ele sa fie folosite, ele trebuie sa isi consulte medicul ginecolog pentru a afla daca mai sunt rani in zona, iar acest lucru este valabil chiar si in cazul tampoanelor interne. Asa ca, aveti grija si mergeti sa cereti ok- ul doctorului ginecolog inainte de folosirea cupelor menstruale.

Anumite cupe menstruale sunt fabricate din cauciuc-latex artificial, iar altele din latex natural sau din cauciuc. Aceste materiale contin o proteina care este cunoscuta sub numele de nitrozamina. Nitrozamina poate provoca anumitor oameni, o reactie alergica. Crezi ca si tu esti alergica? Atunci se recomanda folosirea pe timpul intregii vieti a unei cupe menstruale realizata din silicon medicinal de buna calitate. Aceasta nu contine nici latex, nici nitrozamina, si nu s-au semnalat pana acum alergii la acestea.

Cercetarile arata ca acest material este foarte bine tolerat de corp. Iar acesta este si principalul motiv pentru care, in domeniul medical si in cel al sanatatii, se foloseste numai siliconul medicinal. Insa, in cazul in care si in aceasta situatie aveti mancarimi sau stari de disconfort, va rugam sa luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.