android-6
Electrocasnice

Update la Android 6.0 Marshmallow pe Nexus 5

Ce îţi trebuie pe PC pentru a trece la următorul pas la update-ul Android 6: În primul şi în primul rând, trebuie să navighezi către pagina oficială Google cu imaginile de bază şi să descarci imaginea potrivită pentru device-ul tău, deoarece acest tutorial poate fi folosit ca material de update şi pentru Nexus 6, Nexus 7, respectiv Nexus 9.

Cât timp se descarcă imaginea sistemului de operare, mergi către Android SDK şi descarcă-l şi pe acesta. Dacă nu eşti familiar cu termenul SDK şi ţi se pare că vorbesc chineză, ar trebui ca în acest moment să devii foarte atent la ce urmează să citeşti! ADB este acronim pentru Android Debug Bridge şi îţi permite să rulezi instrucţiuni de la PC cât timp device-ul este conectat.

Odată descărcat, rulează executabilul „installer_r24.3.4-windows.exe”. Din interfaţa programului bifează căsuţa „Tools”, confirmă instalarea şi aşteaptă ca aceasta să termine procesul.

Ce trebuie să faci pe device astfel încât să fie recunoscut corespunzător de PC:

Navighează în meniul setări, apoi deschide sertarul „About phone” iar pe „Build number” îl selectezi de 7x până ce mesajul cu „You are now a developer!” apare! Nu, nu chiar. Acest procedeu îţi activează numai meniul cu setări extra pentru debugging.

Conectează cablul USB din dotare în portul USB al PC-ului apoi în portul USB al device-ului şi să ne apucăm de treabă! Navighează din interfaţa Windows-ului până la meniul „Manage” şi vezi dacă sub meniul „Device Manager” îţi este afişat Other devices/Nexus 5. Acum, descarci fişierul Nexus 5_USB Driver şi îl poziţionezi pe desktop pentru a fi uşor de accesat.

Dacă instalarea a reuşit, ar trebui să-ţi apară sub meniul „Device Manager” Android Device/Android Composite… ca în imaginea de mai jos: Iar telefonul ar trebui să-ţi indice conexiunea cu PC-ul ca în imaginea de mai jos:

Deconectezi device-ul de la PC şi îl opreşti!

După ce acesta se opreşte din funcţionare, urmează să-l introduci în modul „FASTBOOT” prin apăsarea butoanelor volum – şi Power concomitent până ce device-ul vibrează şi returnează interfaţa FASTBOOT. Ar trebui să arate în felul următor:

ce-ti-trebuie-pentru-update-android-6

Pentru a continua cu pasul următor vei avea nevoie de folder-ul descărcat la pasul cu driver-ul lui Nexus 5. Vom face din acest folder spaţiul de lucru! Din interiorul acestuia vom deschide command shell-ul, vei face point-eri pentru a instala imaginea ce ai descărcat-o mai sus. Aşa că, dacă ai procedat după cum am zis, conţinutul folder-ului va arăta astfel: Acum, pentru a ne asigura că driver-ul este instalat în mod corect, vei ţine apăsată tasta „Shift” stânga în timp ce apeşi click dreapta pe mouse, din interiorul folder-ului dezarhivat anterior. Selectezi „Open command window here” şi în command shell-ul imediat deschis vei tasta linia fastboot devices , iar dacă totul este în regulă va returna mesajul următor:

Super! Ai trecut de partea grea. Până la acest pas nu poţi strica absolut nimic, nu este nevoie să te impacientezi degeaba. De aici există posibilitatea ca introducând o instrucţiune greşită să-ţi „brick-uieşti” device-ul. Aşadar, atenţie la ceea ce tastezi în terminal! Să trecem la următorul pas.

ATENŢIE! Dacă până acest moment nu ai făcut o copie de rezervă conţinutului de pe device, ar cam trebui să o faci. Mergând la următorul pas, se va face wipe pe fiecare partiţie a device-ului!

Pentru a face orice modificare, chiar şi update cu o imagine stock a versiunii de Android este nevoie ca bootloader-ul să fie deblocat, ceea ce pe un device Nexus se face cu o simplă linie de cod, arătând astfel: După ce operaţiunea a luat parte, bootloader-ul ar trebui să indice următorul mesaj (scris cu roşu de această dată): În continuare, din acelaşi terminal vei scrie:

Este foarte important ca după fiecare instrucţiune să tastezi această linie. Pentru a nu o mai reintroduce de fiecare dată, poţi apăsa tasta săgeata sus şi ţi se va completa automat, dacă nu apare de la prima apăsare, mai apeşi o dată şi îţi va apărea! Dai „Enter” şi continui!

Următoarea instrucţiune ţine de bootloader. Apoi selectezi din fastboot opţiunea „Start” apăsând butonul Power

Îi va lua ceva timp device-ului până ce va face boot în OS pentru prima dată, aşa că nu e nevoie să te sperii. Ai ceva de aşteptat! Să presupunem că în cazul în care, cele două wipe-uri nu au fost îndeajuns, ţine apăsat butonul Power până ce device-ul se opreşte şi apoi intră în Stock Recovery. De acolo selectezi wipe data şi wipe cache. Odată ce operaţiile s-au finalizat, selectezi Reboot into system şi vei trece peste acel Boot loop la ecranul de configurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.