windows-10
Electrocasnice

Windows 10 şi iconiţa din bara de notificări

Peste tot pe glob, utilizatorii Windows au început să primească o iconiţă “Windows 10” – o invitaţie să primească copia de Windows 10 în mod gratuit. Crezi că sună prea bine să fie gratuit? La prima vedere, da. Dar nu este cazul!

Cei de la Microsoft s-au decis, văzând competiţia cum operează, să renunţe la price tag-ul pe care îl puneau sistemului de operare. Astfel, începând cu Windows 10, orice “update” va fi gratuit. Dar asta nu este tot! Din mai multe surse reiese faptul că Windows 10 se va vrea să fie redenumirea finală a sistemului de operare al celor de la Microsoft.

Ce se întâmpla dacă faci click pe iconiţa? În primul rând, nu primeşti imediat copia de Windows 10. Aceasta se va downloada în mod automat atunci când Microsoft se hotărăşte să apese trăgaciul!

Când? Undeva prin luna iulie în mod cert! În al doilea rând, în acest fel Microsoft face marketing şi awareness pentru marea “lansare”. Dacă eşti sceptic, poţi ignora acea iconiţă! Dacă eşti curajos, îţi poţi înscrie mail-ul, astfel contribuind la statistici.

Cum se dezactivează “Automatic Maintenance” în Windows 8 şi 8.1

Informaţii despre Automatic Maintenance:

Rolul cheie al “maintenance-ului” este de a facilita devoltatorilor de aplicaţii terţe să ruleze un script în background care să nu interfereze cu munca utilizatorilor şi nici să nu fie consumatoare de resurse. Pe scurt, Automatic Maintenance combină toate procedurile într-o activitate de rutină pentru a scana diferite scripturi ale aplicaţiilor.

Spre exemplu: noile versiuni ce vin prin “Windows Update”, defragmentarea mediului de stocare cât şi updatarea bazei de date a “Windows Defender”.

Cum se dezactivează:

Pentru dezactivarea efectivă a procesului este nevoie de a naviga către operaţiile planificate default, astfel:

  1. Se apasă combinaţia Windows Key + R pentru a rula funcţia Run, tastezi taskschd.msc, urmat de Enter/Click;
  2. În partea stângă a panoului Task Scheduler, se face click pentru a extinde Task Scheduler/Library/Microsoft/Windows/TaskScheduler; (vezi screenshot-ul)
  3. În partea de mijloc a aplicaţiei Task Scheduler, se va face click dreapta pe funcţiile Regular Maintenance, respectiv Idle Maintenance, urmată de selectarea opţiunii Disable;

Navighezi pană la Control Panel\System and Security\Action Center\Automatic Maintenance şi anulezi permisiunea de a rula maintenance-ul.

Noul printer 3D Multi Jet Fusion HP

Cu atâtea website-uri ce promovează tot ce e nou în materie de smartphone-uri şi tablete, aproape că s-a uitat despre tehnologii cu adevărat inovatoare! Astăzi ceva nou mi-a atras atenţia. Un altfel de ceva! Şi acel ceva se încadrează în categoria printerelor 3D!

Băieţii de la HP vor introduce un nou produs industrial cu care vor să revoluţioneze piaţa printerelor 3D. HP plănuieşte să livreze acest printer în 2016 ce va putea manipula forma, textura, rigiditatea, elasticitatea cât şi electricitatea şi proprietăţile termice ale unui obiect imprimat. Compania se va axa cu acest printer înspre mediul enterprise.

Aceştia susţin că tehnologia lor va propulsa tehnologia 3D cu mult în faţa competitorilor, oferind cu până la de 10x timpi mai rapizi în printare faţă de printerele laser selective actuale (ce printează obiectele punct cu punct).

Spre exemplu, pentru a printa 1.000 de unelte folosind noua tehnologie HP durează maximum 3 h, pe când printerelor actuale le este necesar undeva la 38 de h pentru a finisa aceleaşi unelte. Estimativ, dacă aş fi să dau un pronostic legat de preţul acestei jucării, ar fi undeva la peste 8-9.000 de euro. Gândiţi-vă, pentru o secundă, câte lucruri veţi putea realiza cu acest printer, având în vedere că majoritatea ustensilelor necesare se pot realiza şi din plastic!

Un material video al celor de la CNET:

Totodată, HP mai introduce şi un alt dispozitiv inovator ce transpune obiectele 3D reale in 2D digitale, ce se va putea achiziţiona începând cu luna viitoare, din anumite magazine, este un all-in-one desktop denumit Sprout. Acest desktop dispune de un display cu o diagonală de 23 inch, proiector, un sistem de senzori cu 4 camere ce pot captura şi scana obiecte atât 2D cât şi 3D. Desktopul vine de asemenea şi cu un multi touch pad în 20 de puncte, ce poate înlocui atât mouse-ul cât şi tastatura.

În principiu, acest dispozitiv, Sprout, este destinat către o nişă destul de definită, anume a celor creativi. Spre exemplu design-erilor de reclame ori creatorilor de colaje foto digitale etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.