recenzie-hipo-bucuresti
Stiinta si Tehnica

HIPO – Angajatori de TOP Bucureşti – Recenzie

Oricât de pasionat ai fi de IT, tot trebuie să pui într-un fel sau altul în valoare cunoştinţele pe care le deţii! Pe data de 17-18 octombrie, la Bucureşti, are loc cel mai important târg de carieră dedicat profesioniştilor şi studenţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Cea de-a 17-a ediţie a târgului de carieră se va ţine la Sala Palatului unde cele mai mari companii din România vin să recruteze!

Zis şi făcut!

Pentru a participa la acest eveniment singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să ai un cont pe MyHipo, să completezi CV-ul standard de pe site şi apoi să printezi varianta cu codul de bare. Un lucru bun de menţionat este faptul că în incinta Sălii Palatului există un stand unde poţi imprima CV-ul, asta dacă se întâmplă să te aflii ca şi în cazul meu, să uiţi să o faci. Acest CV cu cod de bare face că experienţa de recrutare a companiilor să fie atât rapidă cât şi eficientă. O strategie foarte bună din partea organizatorilor hipo, prin scananarea acelui cod, tu ca şi candidat apari instantaneu ca şi aplicat pe post, din baza de date pe care o împarte platforma site-ului între candidaţi şi angajatori. O bilă albă pentru această metodă!

Experienţa mea

În primul şi în primul rând va trebui să te angrenezi cu răbdare, fiindcă sunt mulţi candidaţi care îşi doresc un loc pe piaţa de muncă în mediul IT. În al doilea rând trebuie să ştii foarte bine ce ai de oferit, ca să ştii, bineînţeles, pentru ce post să optezi. Eu unul sunt în căutarea unui post de internship, part-time pe software development, iar acest lucru a făcut ca şansele mele să se reducă la câteva! De ce? Fiindcă companiile oferă internship-uri, din câte am înţeles numai pe timpul verii. De ce doar pe timpul verii? Mi s-a răspuns că atunci este perioada de training. Poate nu se aplică la toate companiile, dar la cele la care am aplicat eu, aşa a stat treaba.

Standurile

Standul celor de la CGS (Computer Generated Solutions) are cel mai futuristic asistent! Cu ajutorul unui proiector se derulează un videoclip pe un un suport decupat rezultând într-un efect de holograma destul de interesant. Acord credit pentru creativitate!

Dintre toate companiile recomand să-ţi depui CV-ul oricum la următoarele: Bitdefender, Dell, Raiffeisen Bank, BRD, Oracle şi Stefanini!

Iar la capitolul ce altceva mai pot face, de audiat workshop-urile IBM şi Google din cea de-a doua zi! Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina oficială hipo – angajatori de TOP, unde se regăsesc toate detaliile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.