sincronizarea-progresiva-audio-intre-device-uri
Stiinta si Tehnica

Sincronizarea progresivă între Device-uri

Sincronizarea progresivă intre divece-uri este o caracteristică nouă a OS X, care ajută continuarea lucrului cu documente şi nu numai, intre dispozitive. Aşa cum spuneam la începutul articolului, puteți începe un e-mail de pe telefon și Mac-ul vă vă solicite în mod automat să-l terminaţi acolo. Sau puteți începe un document în iWork și iPad-ul vă va sugera să continuaţi munca de acolo de îndată ce vă îndepărtaţi de laptop.

Airdrop intre MAC si OS

Acum aveți posibilitatea să partajați fișiere între dispozitivele mobile și Mac-uri folosind funcţia Airdrop. Anterior, se putea partaja numai între dispozitivele mobile sau între Mac-uri.

HOTSPOT INSTANT ŞI PRELUAREA SMS-URILOR ŞI APELURILOR TELEFONICE DE PE TOATE DISPOZITIVELE

Această funcţie utilizează conexiunea mobilă a telefonului ca un hotspot Wi-Fi şi permite sistemului de operare Yosemite să intercepteze automat apelul telefonic și să vă permită să conversaţi doar cu un singur click. Acelaşi lucru se aplică şi SMS-urilor. Acum nu ştiu dacă vom avea acces la aceeaşi listă de contacte ca şi Craig Federighi, care a purtat o conversaţie cu Dr. Dre în timpul demo-ului.

iOS 8:

CATEVA NUMERE:

100 milioane de iPod-uri, 200 milioane de iPad-uri şi respectiv 500 milioane de iPhone-uri vândute! Numere impresionante! Vă las să faceţi singuri exerciţiul de contabilitate şi să vă dă-ţi cu presupul cât de mari sunt încasările şi cât de mari sunt cheltuielile.

airdrop-mac

9 din 10 persoane au instalat în prezent ultimul update de iOS 7 pe divece-uri, pe când în tabăra Android defragmentarea îşi impune cuvântul, rezultând un procent de doar 9% din totalul dispozitivelor, sunt cele care rulează ultima versiune Android 4.4.

Nici la capitolul aplicaţii nu sta rău, cu un total de 1.2 milioane aplicaţii disponibile şi cu un total de 300,000,000 de vizitatori în fiecare săptămână.

BARĂ DE NOTIFICĂRI INTERACTIVĂ

Acelaşi lucru ca şi în cadrul OS X Yosemite, bară de notificări are acum puterea de a ne lăsa să răspundem la mesaje şi notificări direct din bară, cât şi din lockscreen, fără a ne mai forţa să rulăm aplicaţia fullscreen. Bara de notificări a primit şi update-ul cu widget-uri de la terţi sau ale aplicaţiilor din Apps Store.

TASTATURA

Apple învaţa tastatura sa un nou set de instrucţiuni care permit aplicaţiei să colecteze date cu privire la care este stilul de scris care îl folosiţi adesea. Textul predictiv prinde, aşadar, conturul stilului de conversare. QuickType, o funcţie care permite glisarea continuă a degetului de pe o literă pe altă formând cuvântul dorit, iar această funcţie poate fi îmbunătăţită prin aplicaţii terţe din Apps Store. Partea amuzantă, vine la funcţiile de scriere după dicatare (cu ajutorul Siri) şi Voice Chat deoarece paote încurca utilizatorul prin cele două microfoane, cu toate că sunt poziţionate diferit! Rămâne de văzut, în toamna cum rezolva această problemă, odată cu lansarea din toamnă a iOS 8.

Cu toate acestea, iOS-ul mai primeşte şi alte îmbunătăţiri cum ar fi: spotlight-ul, aplicaţia de mesagerie primeşte funcţiile audio şi video chat, iCloud drive, kit-ul Health, partajare cu membrii familiei, o nouă aplicaţie a albumul de fotografii cât şi o nouă Siri.

PENTRU DEVELOPERI:

NOUL LIMBAJ DE PROGRAMARE: SWIFT

Probabil cea mai mare surpriză a conferinţei, Apple a anunțat crearea unui nou limbaj de programare: Swift. A spus că va fi semnificativ mai rapid decât Objective-C, iar Swift reprezintă viitorul de dezvoltare al aplicaţiilor pe iOS și OS X.

Acestea fiind spuse, Apple cu siguranţă nu mai doarme şi munceşte intens la dezvoltarea noilor funcţii ce au să vină din toamnă anului în curs. Ca să destind puţin atmosfera după încărcătura de informaţie, mai jos aveţi un videoclip de la conferinţă, care surprinde toate adjectivele folosite de cei de la Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.