despre-gooogle-maps
Stiinta si Tehnica

Update Google Earth si Maps

Au trecut cam 20 ani de cand Google Earth s-a lansat pentru prima oara, iar in prezent, vizionarea imaginilor din satelit nu mai reprezinta o noutate. Dar acum, avem un nou motiv de a explora din nou Pamantul de deasupra. Google a facut un anunt azi, in care au declarat ca toate produsele de cartografiere, inclusiv hartile din Maps, vor primi imagini mult mai detaliate, multumita unui nou satelit si unei tehnici de procesare mai avansata.

Satelitul Landsat 8 face parte dintr-un program geologic din SUA in colaborare cu NASA, ce are rolul de a oferi date accesibile publicului. Acesta a fost lansat in 2013 si fata de predecesorul sau Landsat 7, poate capta imagini mult mai detaliate si culori mai realiste la o frecventa mai mare. Abilitatea sa de a capta de 2 ori mai multe imagini la o frecventa zilnica, rezulta mai multe sanse in a gasi imagini fara nori pentru a le „lipi” impreuna.

API-ul public a fost folosit pentru a mina aproape 1 petabyte (700 trilioane) de date din pixeli individuali ale imaginilor capturate de satelit pentru a gasi imagini fara nori, plus alte tehnici de procesare ce au fost folosite pentru a clarifica si mai mult imaginile, acest lucru a rezultat in „cel mai proaspat mosaic la nivel global pana in prezent” conform spuselor Google. Mai jos aveti o comparatie cu o imagine din vechiul satelit si una din cel nou.

google-earth

Google nu se bazeaza doar pe aceste imagini, iar acest lucru este un lucru bun luand in considerare faptul ca in anul 2013 Landsat 7 a suferit o defectiune hardware ce a dus la compromiterea mai multor poze. Ca alternativa, compania ia in calcul ideea de a construi si lansa propriul satelit de captare a imaginilor globale.

Aplicatii care te ajuta sa-ti recuperezi telefonul furat sau pierdut

Ti-ai pierdut telefonul sau tableta? Avem pentru voi o lista cu aplicatii care te vor ajuta sa-ti protejezi telefonul sau tableta impotriva pierderii, furtului sau mai mult iti vor proteja datele personale importriva furtului de identitate.Unele dintre aceste aplicatii au anumite functii care te vor ajuta sa-ti urmaresti telefonul pierdut sau furat prin activarea sonerie, prin trimiterea locatiei GPS pe adresa ta de email sau cand vine vorba de ce este mai rau prin stergerea de la distanta a tuturor datelor dupahappy wheels telefon sau tableta.

Nu este de ajuns? Unele aplicatii iti permit sa faci o fotografie celui care ti-a furat telefonul sau sa-l inregistrezi audio cu ajutorul microfonului. Trebuie sa stii ca doar cateva aplicatii se pot instala pe telefon dupa ce acesta a fost pierdut. Restul aplicatiilor sunt prevenitive, insemnand ca trebuie sa le ai deja instalate inainte sa se intample ceva rau cu telefonul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.