ZEN-X-Fi-creative
Stiinta si Tehnica

ZEN X-Fi De la Creative – Recenzie. Păreri și Informații

Creative a anuntat aparitia noilor playere ZEN Style 100, ZEN Style 300 si ZEN X-Fi Style,  gandite pentru a face utilizarea mai usoara, si costul mai economic. ZEN X-Fi Style ofera un display de 2,4 inch (fara touchscreen), memorie de 8GB/16GB/32GB, speaker integrat, microfon, iesire TV si suport X-Fi sound. Nu au fost specificate caracteristici legate de internet, precum reproducerea de Feed RSS. Playerele ZEN Style 100 si 300 au display de 1.8 inch, memorie de 4GB/8GB/16GB, speaker integrat si radio FM pentru modelul ZEN Style 300.

ZEN X-Fi Style va apare pe piata incepand cu 14 aprilie si va costa intre 80$ si 170$, in functie de capacitatea de memorie. Celelalte doua modele de ZEN Style sunt deja disponibile si costa 50$ si 80$.

Noua comunicare politică: web 2.0

Horea Bădău ne invită, ca de altfel în fiecare luni, la o dezbatere cu oameni interesanţi în Club A. Ca aproape în fiecare luni voi fi şi eu prezent acolo, de data aceasta vom vorbi despre noua comunciare politică, adică web 2.0. Invitaţi vor fi Lavinia Şansru de la PIN, Raluca Turcan de la PLD şi Dan Mihalache de la PSD. Subiectul se apropie uşor de cel abordat săptămîna trecută, cel cu europarlamentarele şi războiul electronic, dar sînt convins că va fi destul de interesant. Totuşi, îl rog pe Horea să le poziţioneze pe fetele de la trupa Acolo, în caz că ele vor veni din nou, ceva mai în spate, ca să pot auzi şi eu ceva din dezbatere.

Pe Lavinia Şandru am văzut-o ultima dată în 2003 cînd prezenta festivalul Callatis, nu ştiu dacă mă mai ţine minte. Eram un mci pui d ejurnalist arogant ce se fîţîia prin spatele scenei pe acolo. Despre Raluca Turcan nu ştiu mare lucru, în afară de faptul că a fost dată afară din PNL odată cu Boureanu.

Cît despre domnul Mihalache, sînt complet ignorant cu privire la activităţile domniei sale. Sincer, nu ştiu cine este. Aştept să aflu mîine.

ZEN-X-Fi

Microsoft + Facebook = love? (not!)

Se zvonea de un timp ca Microsoft curteaza Facebook, iata ca ieri s-a materializat zvonul. Microsoft a cumparat 1.6% din actiunile Facebook, platind $250 milioane de dolari, astfel valoarea companiei fiind evaluata la $15.000.000.000.(da, asa de mult!)

Dupa parerea mea este o suma absurd de mare, pentru o firma care in acest moment face profit zero, la o cifra de afaceri de 150 de milioane pe an. Chiar Ballmer declara luna trecuta, daca nu ma insel, ca aplicatiile de social networking sunt mai mult o fita trecatoare … de aceea presupun ca au cumparat atat de putin din companie.

Strategie simpla, cu putine riscuri pentru Microsoft, care nu mai vrea sa piarda un alt posibil tren, cum a facut-o in trecut cu tehnologiile web. Chiar daca liderii companieni nu cred in acest model de business, joaca la sigur.

Cu aceasta ocazie, vreau sa scriu despre cateva idei care ma macina de ceva vreme incoace. Este vorba despre continutul generat de utilizator (c.g.u.), si riscurile care le implica pentru afaceri bazate pe el.

Acum o luna citeam un articol in care se vorbea despre c.g.u si o trasatura specifica omului, si anume lenea. Este foarte riscant sa construiesti afaceri cu costuri minime in care userii fac toata treaba pe gratis, deoarece la un moment dat va interveni lenea. Oamenii se vor plictisi la un moment dat sa faca clipuri pentru youtube, sa intretina zeci de profile pe site-uri de social networking, si sa voteze pe digg. Toate aceste activitati devin munca serioasa in care trebuie sa investesti timp, care la randul lui devine tot mai valoros.

Exista doua feluri de abordari in legatura cu viitorul acestor modele de business:

  • cei ce pariaza pe vanitate
  • cei ce pariaza pe lene

Primii zic ca modelul va creste in continuu ani buni de acum incolo, altii spun ca lenea castiga de fiecare data. Trebuie doar sa asteptam, sa vedem ce se intampla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.