ce-este-eleganta
D'ale vietii

Ce este Eleganța? Totul despre eleganță

Eleganta este asociata, in primul rand, cu bunul gust. Eleganta este un concept abstract. Nu este innascuta, poate fi obtinuta. Nici nu e usor de putea fi considerat/a elegant/a. Eleganta tine de atitudine, de tinuta, de stilul vestimentar propriu. Este o adevarata arta sa le poti potrivi pe toate, intr-o simbioza placuta si armonioasa.

Eleganta este armonie; este simplitate plus un “acel ceva”. Chintesenta elegantei este simplitatea. Ea este nici exagerare, nici fastuozitate, nici lux, nici somptuozitate, nici abundenta. Totusi, e adevarat, nu poti constitui eleganta chiar din orice. Risca a se transforma in kitsch, mai ales daca elementele nu sunt valoaroase intr-o anume masura. Eleganta inseamna maiestria de a potrivi atitudinea cu imbracamintea. Este gratie, rafinament, finete, dragalasenie feminina (de obicei).

Eleganta e stil, stralucire discreta, clasicitate, impecabilitate. Eleganta nu se constituie din elemente de stiluri, texturi, consistenta, culori diferite si nepotrivite unele cu altele, ci din elemente diferite, dar complementare, asemanatoare prin ceva. Intr-adevar, eleganta presupune un proces de informare, dar si simt estetic, intuitie, capacitatea de a alege, selecta si potrivi.

 • Elegant este un sirag cu perle naturale.
 • Elegant este negrul combinat cu crem.
 • Elegant este pardesiul purtat cu manusi pe drum spre teatru.
 • Eleganta este considerata lebada; aceasta din cauza pozitiei gatului, gratioasa intr-un fel aparte.
 • Elegant este un machiaj adecvat ocaziei.
 • Elegant este sa saruti mana unei doamne, la un eveniment pretentios.
 • Eleganta este reflexia unei lumini in luciul apei.
 • Elegant este un obiect artistic lucrat manual, unic.
 • Eleganta este o casa cu un design interior de bun gust.
 • Eleganta poate fi o masa festiva aranjata specific ocaziei, in acelasi stil.
 • Eleganta este coroana unei regine; nu pentru valoare, ci pentru ceea ce simbolizeaza in raport cu functia respectivei.
 • Eleganta este manseta camasii care iese cu 2 cm de sub sacou.
 • Eleganta este o cina romantica la un restaurant select intre 2 indragostiti dichisiti cu suflet pentru iesire.
 • Elegant este, poate, dintre flori, crinul.

despre-eleganta

Reinventeaza-te!

Dumnezeu ne-a creat pe noi dupa chipul chipul si asemanarea Sa. Numai ca…ne-am abatut de la creatia Lui si ne-am transformat in ceea ce suntem: diferiti. Diferiti intre noi si in toate cele, astfel incat sa nu mai semanam cu ceea ce am fost la origini. Si, atunci, daca tot nu mai suntem asa cum am fost creati (puri, simpli, iubitori) poate ca ar fi cazul sa ne reinventam.

Nu este niciodata prea tarziu pentru a spune ca vrem sa ne schimbam, sa uitam de ceea ce am devenit din cauza intamplarilor zilnice, sa recunoastem ca am uitat uneori sa iubim.

Reinventarea vine ca sa indrepte acel rau pe care ni l-am facut candva, fara sa ne dam seama. Primul pas este sa ne dorim schimbarea, iar pentru asta e nevoie de curaj. Curajul este un mod de reinventare pentru ca nu-l avem zilnic la noi. Sa te inarmezi in orice moment cu acea dorinta de schimbare nu-i usor; curajul vine din noi pentru ca in fiecare bataie a inimii noastre exista un erou care abia asteapta sa fie scos la lumina, sa lupte cu acele trairi care nu sunt tocmai bune.

Te poti reinventa incepand cu stilul vestimentar ori cu felul de a te pieptana. Privindu-te in oglinda vei vedea o alta persoana, mai increzatoare in propriile puteri si, astfel, toate celelalte obiceiuri se pot schimba. Nu ai niciun motiv pentru care sa ramai inchistat in niste canoane care nu sa te lase sa evoluezi.

Este incredibil cum o simpla schimbare de look face ca sa ti se schimbe si pozitia corpului atunci cand mergi pe strada. O persoana care s-a reinventat nu are privirea plecata, ci poate vedea albastrul cerului, nu uita sa zambeasca in ciuda oricarei zile proaste si gaseste un motiv de bucurie oricand.

Cand gasesti curajul sa te reinventezi, vei avea curaj sa iubesti cu inima deschisa, fara teama ca poti fi ranit. Sa ai incredere in tine ca poti sa iubesti, ca poti sa te faci iubit!

Si daca iti trebuie un motiv, gaseste-l pentru ca ,,motivatia este cea care te face sa pornesti, obisnuinta sa continui!’’(Jim Rohn).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.