cele-mai-bune-sfaturi-de-viata
D'ale vietii

Sfaturi de Viață – Cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont în viața ta

La ce foloseste o iubire fara margini, iubirea cu sacrificii, cand omul nu vrea sa invete nimic de la viata, nu se schimba, nu se poate schimba?  De ce e oare nevoie pentru o schimbare, de un eveniment dramatic, fatal, de ce anume, explica-mi? E ca si cum orice ar face cei din jur, orice ti-ar zice, tu tot pe a ta o tii. Nu se mai poate continua asa, lectiile vietii sunt facute sa le ascultam, sa invatam ceva din ele si sa nu le mai repetam. Pe cand, tu faci mereu aceleasi greseli, lasi mereu aceleasi lucrurile rele sa se intample.

Ok, am inteles nu ai ce face in anumite momente. Dar chiar nu vrei sa pricepi ca, orice ai face, in orice directie ai lua-o, nu va fi bine? Ideea ta de a face bine nu se leaga cu ideea LOR de bine. Incerci sa fii copilul bun, copilul perfect, ascultator, dar, oricum ai da-o, mereu exista certuri, reprosuri si jicniri. Toata lumea e jicnita, de la putinii prieteni pe care ii ai, pana la cea care este langa tine. Si, totusi, tu nu te schimbi.

Lasă-l să învețe din greșeli

Nu inveti (sau, poate, nu intelegi) ca trebuie sa-l lasi pe EL sa invete din greselile sale, chiar daca asta inseamna ca le va invata pana la o repetie crunta; chiar daca asta inseamna ca va ajunge la ultimul nivel, cel al fortarii, cand, imprejurarile il vor obliga sa actioneze cum trebuie. Nu reusesti sa intelegi acest lucru, incerci doar sa fii copilul bun, copilul ascultator care ai fost mereu. Si asta nu te ajuta.

Gandeste-te la toate momentele acelea cand nu puteai sa te duci nicaieri fara un insotitor, in care nu puteai sa pleci nicaieri fara EA. Oriunde te duceai, fara EA nu se putea; trebuia sa fie cu tine ca, vai, “daca imi deoache cineva baiatul?”, sau daca “se da vreo fata la tine?”. Da, fiindca in conceptia EI, toate fetele sunt rele, niciuna nu e buna, niciuna nu te merita.

Ai nevoie de o femeie pe masura, care sa fie cuminte, sa o asculte pe EA si sa o ajute non-stop pe EA, sa aduca bani in casa (si unii substantiali, nu orice suma), sa spele, sa calce, sa aiba timp de tot, sa fie femeia perfecta non-existenta. Si astea nu trebuie facute in orice fel, trebuie facute asa cum vrea EA, EA fiind singura in masura sa spuna daca ceva e facut bine, singura in masura sa-si dea seama ce e bine pentru tine.

sfaturi-de-viata

Vai de cea care ii intra in gura

Calitatile nu exista, defectele sunt aduse la puterea a treia, iar cele care nu exista sunt inventate. Puternica arma e imaginatia; dar si periculoasa! Orice ai zice sau face, orice ar zice sau face cei din jurul tau este interpretat, analizat, dus intr-un taram fantastico-imaginar in care nimic nu este cum stiati voi, totul se schimba, iar numai EA stie adevarul. Iar prietena ta trebuie sa dispara pentru ca asa zice EA!

E uimitor cum se poate schimba o persoana in decurs de cateva minute sau ore. E si mai uimitor cum poate uita tot ceea ce este in ea in restul timpului, cum se poate lasa prada unui santaj emotional, desi, in interior stie sa-l identifice. Si uite cum barbatul bun, intelept, destept, elegant, frumos, respectat de toti colegii, privit cu simpatie si admiratie de sefi si prieteni devine, incetul cu incetul, trist, bolnav, mai batran decat varsta sa si nefericit.

Ce e de facut? Trebuie evidentiate santajul si problemele, odata pentru totdeauna, cu glas tare, ca sa iasa pe gura si sa intre bine de tot in cap, ca un fel de liberare in acelasi timp. Trebuie pus piciorul in prag, trebuie ca barbatul din tine sa puna stapanire si pe baiat si sa devina una si aceeasi persoana, o persoana matura, asa cum e normal sa fie. Dar, pana atunci, mai e mult. Vai de momentul in care baiatul va ajunge sa domine barbatul in viata persoanala, ii va aliena (putinii) prieteni pe care ii are si va distruge orice relatie cu alta persoana. Iar atunci cand barbatul va ramane singur pe lume, se va uita in oglinda si va vedea un baiat trist, care plange dupa ceea ce ar fi putut sa fie viitorul lui. Iar baiatul si barbatul vor fi tot unul, intr-un mod care se va deteriora, din ce in ce mai tare, odata cu trecerea anilor, pana la transformarea persoanei in tarana din care s-au format toate pe lumea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.