Cum organizezi? Vrei sa dai o petrecere la tine acasa fara sa fie vreo ocazie anume? Ca sa iasa totul bine este nevoie, intr-adevar, de putin efort si un plan bine intocmit. Urmeaza pasii de mai jos si cu siguranta ca totul va fi perfect.
Gandeste-te ca cel mai important este ca tu si invitatii tai sa va simtiti bine. De preferat ar fi ca, daca e o petrecere la tine acasa, sa inviti doar persoane apropiate, cum ar fi rude, prieteni buni, colegi vechi, care se si cunosc intre ei. In cazul acesta, petrecerea nu are cum sa nu fie o bucurie si te vei simti si tu foarte bine, vei sta mai relaxata in timpul petrecerii.
Daca vrei sa inviti mai multa lume, trebuie sa fii pregatita dinainte, sa fii constienta ca atmosfera va fi alta; in cazul asta trebuie sa fii mai atenta, mai politicoasa, sa ai grija mai multa, in sensul sa mergi la fiecare, sa le spui ca pot sa se serveasca cu ce doresc, sa ii indrumi, sa vorbesti cu cei care nu cunosc alte persoane. Cu toate astea, daca tii cont de ideile de mai jos, organizarea va fi una foarte buna, iar acesta fiind punctul de plecare, inseamna ca ai pornit cu dreptul si sunt sanse mari de o petrecere pe cinste!
Cei 15 pași pentru organizarea unei petreceri la tine acasă
15 pasi:
- Fixeaza data la care vrei sa dai petrecerea.
- Intocmeste o lista cu cei pe care vrei sa ii inviti.
- Stabileste suma de bani pe care esti dispusa sa o cheltuiesti.
- Stabileste tema petrecerii. (pentru acesta, poti sa suni cativa dintre prieteni si sa ceri cateva pareri, ca sa iti faci o idee despre ce ar fi cel mai potrivit – ca si muzica, vestimentatie etc.)
- Invita persoanele respective cu minim 7 zile inaine, ca sa fii sigura ca nu isi fac alte planuri.
Spune-le daca e o petrecere restransa sau daca pot sa vina insotiti de partenerii lor, pentru a evita situatiile neplacute.
Ca sa nu fie discrepante mari intre tinute, specifica fiecaruia ca tema este, spre exemplu, “Seara Retro”/”Latino Night”/”Jazz Silent Night”/… ca sa nu fie jumatate din oameni imbracati in trening si cealalata jumatate in rochii de cocktail.
- Gandeste-te in ce camera vrei sa fie petrecerea cu ringul de dans, masa; stabileste si un loc pentru fumat (balconul / bucataria) daca tu nu esti fumatoare si nu obisnuiesti sa fumezi in casa.
- Alege modalitatea in care vrei sa fie servita cina (bufet suedez/masa festiva).
Daca vrei sa fie bufet suedez, lipeste o masuta de perete si pune acolo platourile. Daca vrei sa pregatesti o cina adevarata, masa ar trebui sa fie pusa intr-o alta incapere, pentru ca in camera respectiva sa aveti loc pentru dans sau alte jocuri.
- Selecteaza melodiile dinainte. Alterneaza piese vechi cu altele noi.
- Asigura-te ca boxele, computerul functioneaza perfect. Muzica este foarte importanta la o petrecere.
- Orneaza camera:
poti sa te joci cumva cu luminile;
Sugestie: Aprinde 3 spoturi din cele 5, nu aprinde lustra din tavan, cu o veioza mai mare intr-un colt.
- Pune cateva lumanari (nu prea multe! Poate deveni prea romantic sau, dimpotriva, macabru)
- Cumpara si umfla si cateva baloane. Chiar merita, sunt de efect.
- la confetti mai bine renunti
- Nu uita de dulciuri si fructe.
- Ai grija sa iti ajunga bautura.
- Chiar daca te va scuti de multa munca, nu alege pahare, farfurii de unica folosinta. Nu este deloc elegant.
- Ca sa nu fie probleme si sa te trezesti in final cu un numar de pahare folosite de 5 ori mai mare decat invitatii, lipeste etichete cu numele fiecaruia pe cate un pahar si acopera hartia cu banda scotch, sa nu se ude.
- In prima ora, pana ajung toti invitatii, ai grija sa le faci cunostinta tuturor, daca este cazul, sa incepi subiecte de discutii diverse, sa fie socializare. Nu vrei ca prima parte a petrecerii sa fie o tacere totala, plictiseala si amortire, iar peste 6 ore, cand ar fi cazul ca totul sa se incheie, distractia sa fie in toi.