de-ce-sa-mergi-la-teatru
D'ale vietii

De ce să mergi la teatru – 8 Motive

Mai mergem la teatru? Este evidenta o oarecare tendinta de a ne sustrage vietii culturale, de a prefera un film in dormitorul propriu, ghemuiti in pat, decat sa mergem la o piesa de teatru, la opera sau la orice spectacol artistic-cultural.

8 Motive pentru care să mergi la teatru

  1. In primul rand, ca sa iesi din casa trebuie sa te aranjezi, sa ai grija de tine. Aceasta inseamna o revigorare, o iesire din lenevire si monotonie. Ai sa vezi ca dupa un dus, o jumatate de ora (macar!) de stat in fata oglinzii aranjandu-te si dupa alte cateva zeci de minute alegand tinutele impreuna cu partenerul, ai sa te simti mai vioaie si binedispusa.
  2. Apoi, poti sa vezi drumul pana acolo ca pe o plimbare romantica, brat la brat cu el (sau ea). In cazul in care sunteti genul de cuplu pe fuga, care nu are timp destul niciodata sa fie gata astfel incat sa ajunga agale la locul destinatiei, luati un taxi, unde sa va sarutati si tineti de mana. Cu siguranta ca aceasta mica pregatire si iesire va va da cateva emotii de fericire si implinire. Lucrurile mici, nici nu iti dai seama cat conteaza!
  3. Daca alegeti o piesa de comedie este posibil sa radeti copios. Teatrul nu este ceva sobru si nu trebuie sa mergi ca sa indeplinesti o formalitate. Daca nu ai incercat sa mergi pana acum sau daca ai mers doar cand erai copil, poate acum vei afla ca iti place.
  4. Un spectacol de dans, balet sau patinaj trezeste neasteptate senzatii de implinire si sentimentul iubirii – mai ales daca esti alaturi de El.
  5. In timpul spectacolului veti fi deconectati de la telefonul mobil (computer, tv si nu veti auzi soneria sau pe vecinul care tipa in nestire).
  6. Daca aveti chef, dupa spectacol, in loc sa mergeti direct acasa, daca tot sunteti imbracati elegant, ramaneti la un restaurant select sa beti un pahar cu vin sau daca nu, la o cafenea intima sau la o ceainarie.
  7. Seara s-a schimbat radical si te vei intoarce acasa razand sau macar cu o dispozitie mai buna decat cea pe care ai fi avut-o dupa o seara intreaga sub patura.
  8. Somnul iti va veni mai repede.

Urmareste pe internet programul pieselor de teatru, al spectacolelor din saptamana/luna respectiva si fa rezervare. Mergi cu iubitul, cu prietenii, de ce nu, cu parintii. O astfel de rezervare poate fi si o idee buna de cadou pentru cineva drag, pe care sa il insosesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.